Welkom op de website van Shih-Tzu & Duitse dog kennel "Dalai"

Ik ben Monique en samen met mijn vriend Rob, onze dochter Daantje, Shih-Tzu's & 2 Duitse Doggen wonen wij net buiten het kleine dorpje Venhorst in Brabant. Naast onze honden hebben wij nog 2 Galloway koeien en een aantal kippen & parelhoenders. Ons thuis noemen we dan ook "the litlle farm" Mijn interesse voor de Shih-Tzu is begonnen in 2006 toen ik mijn opleiding hondentrimmen volgde en ik door mijn stage in contact kwam met de Shih-Tzu.

Een jaar later bezocht een oude kennis van mij de kennel "Bisonstaete" van Aleid Jansen in Tiel, ze had daar een teefje gereserveerd. Ik ging mee, puur voor de gezelligheid. Eenmaal daar binnen kreeg ik een lieve schattige pup op mijn schoot gezet en ik was verliefd!!!!!

Met een leeftijd van 9 weken ging deze kanjer (SETH) met mij mee naar huis en begon mijn verslaving aan het Shih-Tzu ras! Met Seth ben ik ook voor het eerst naar de show gegaan en wat hebben we gelachen met hem toen hij languit op zijn rug ging liggen en hij de keurmeester zijn "zaakje" showde! Toch werd hij 3e met een veel belovend van de 6 pups!

Begin 2009 begon het verlangen naar een eigen nestje te groeien... De Shih-Tzu is een prachtige en geweldig ras wat ik graag op een verandwoorde manier wil voortzetten.  De keuze was dan ook niet moeilijk en ik legde contact met het Raad v Beheer. Ze kwamen langs voor een "kennelbezoek" en namen alles met me door. De honden werden gecontroleerd, ze keken of ik de benodigde kennis had en een paar weken later kwam dan ook het bericht dat ik was "goedgekeurd". Mijn kennelnaam Dalai is afgeleid van de Dalai Lama uit Tibet, het land waar de Shih-Tzu van oorsprong vandaan komt.

Ik had toen 2 reuen dus ging ik opzoek naar een gezond en mooi teefje! Na goed rondgekeken te hebben ben ik bij de kennel New Locks Arrow in Drouwenermond van Gerda Pijl uitgekomen en daar werd dan ook in november 2009 Taiga geboren!

Inmiddels zijn we een paar Shih-Tzu's rijker en hebben we ons eerste nestje met Taiga gehad. Wat een heerlijkheid!!!

Daarnaast hebben we sinds 2012 een Duitse Dog. Onze eerste dog was Emi, helaas is zei op veelste jonge leeftijd overleden door een tragisch ongeval. Na haar dood hebben we een paar jaar geen dog gehad maar uiteindelijk kwam dan toch Bliss in ons leven. Met haar hebben we ons eerste nestje Duitse Doggen gefokt.

Onze honden wonen allemaal in huis en zitten niet in kennels. Ze hebben een goed leven gewoon thuis op de bank. 

 Ik voer vers vlees & geperste brokken wat de gezondheid van mijn honden ten goede komt. Gezondheid & Karakter staan bij mij voorop bij het fokken! Mijn honden worden allemaal getest op erfelijke afwijkingen die binnen het ras kunnen voorkomen. Ik hoop u een beetje een indruk gegeven te hebben over onze "kennel", mocht u vragen hebben dan kunt u deze altijd stellen! Wij zijn lid van de Eerste Gezeldschapshonden ClubTibetaanse rassenclub Belgie , Internationale Shih-Tzu Club Duitsland & de Nederlandse Duitse Doggen Club. 

Dalai Shih-Tzu is geregistreerd bij het Raad van Beheer onder nummer 266766.   Groetjes Monique